Primerjava s konkurenco

10 razlogov, zakaj bazični prašek PUR prekosi konkurenčne izdelke

Primerjajte bazični prašek PUR s konkurenčnimi izdelki. Videli  boste, da izstopa po čistosti, po vsebnosti mineralov in po pravilnem medsebojnem razmerju mineralov.

1. Edini bazični prašek, ki je brez dodatkov!

V vseh praških na trgu boste našli dodatke, bodisi v obliki laktoze, saharoze, natrija ali karbonatov. Bazični prašek PUR je čist – brez dodatkov. PUR vsebuje le tisto, kar je resnično potrebno. Vsebuje naravne minerale, ki so naravno prisotni v sadju in zelenjavi. In nič drugega. In tak je tudi njegov okus: čist, naraven in osvežujoč.

2. Visoka koncentracija mineralov - več kot konkurenčni izdelki

Pogled na primerjalo tabelo pokaže, da ima kar nekaj konkurenčnih izdelkov majhno vsebnost mineralov. V bazičnem prašku PUR boste našli obilo 100 % naravnih mineralov. Minerali so 100 % naravni, medtem ko mnogo konkurenčnih izdelkov uporablja sintetične, nenaravne minerale. Izmed vseh na trgu ima PUR največjo vsebnost magnezija, cinka in vitamina D3, polega tega pa tudi visoko vsebnost kalija. PUR ima nižjo vsebnost kalcija in to z dobrim razlogom (glej točko 4. – Edini bazični prašek z več magnezija kot kalcija!)

3. Ima največjo vsebnost magnezija

Z dvema mericama bazičnega praška PUR na dan boste pokrili 96 % dnevnih potreb po magneziju! Magnezij je tudi ključen za to, da lahko telo uporabi kalcij, kalij in vitamin D. Večina bazičnih praškov ima zelo majhno količino magnezija.

4. Edini bazični prašek z več magnezija kot kalcija!

Magnezij omogoča, da ostaja kalcij v krvnem obtoku topen in se ne strdi. Če je kalcija preveč in magnezija premalo, se kalcij strdi in nalaga v različne dele telesa.

Bazični prašek PUR je edini, ki ima več magnezija kot kalcija. Razmerje kalcij : magnezij ima samo 0,7.Magnezij omogoča, da ostaja kalcij v krvnem obtoku topen in se ne strdi. Če je kalcija preveč in magnezija premalo, se kalcij strdi in nalaga v različne dele telesa (kalcinacija). Poleg tega PUR izmed vseh izdelkov vsebuje največ vitamina D, kar omogoča optimalno absorpcijo kalcija! Več o tem lahko preberete tukaj.

5. Edini prašek brez natrija (in hkrati vsebuje veliko kalija)!

Povprečni Slovenec zaužije kar 135 % več soli na dan, kot je priporočljivo (vir: Nacionalni inštitut za javno zdravje). Največ soli zaužijemo s predpripravljenimi živili, s kruhom in pekovskimi izdelki, siri in predelanimi mesnimi izdelki. Tako samo v enem letu svojega življenja zaužijemo približno kar 2,5 kg soli preveč!

Povprečni človek danes zaužije preveč soli in premalo kalija, kar ruši notranje ravnovesje v telesu med natrijem in kalijem. To med drugim vodi v povišan krvni tlak. Lahko rečemo, da je povprečni človek danes “presoljen” in ima v telesu preveč soli in premalo kalija. Zato PUR v svoji sestavi nima natrija, hkrati pa ima zadosti kalija (in tudi magnezija, ki omogoča, da se kalij lahko absorbira v celico).

6. Ne vsebuje karbonatov

Za prebavo in asimilacijo mineralov potrebujemo zadostno količino želodčne kisline. Ali je potem smiselno, da proizvajalci v bazične praške dodajajo karbonate, ki znižujejo raven želodčne kisline? Karbonati sicer izboljšajo okus, vendar se zniža stopnja absorbcije mineralov.

7. Ima največ vitamina D

V konkurenčnih izdelkih boste težko našli ta pomemben vitamin. Bazični prašek PUR ga ima v obilju, poleg tega pa je veganskega izvora. Zelo pomembno je, da nastopa skupaj z magnezijem in kalcijem, ki so tesno prepleteni v medsebojna razmerja in absorbcijo.

8. Ima največ cinka

Z dvema mericama bazičnega praška na dan boste pokrili 50 % dnevnih potreb po cinku! Cink prispeva k ohranjanju normalnih las, nohtov in kože. Cink prispeva k normalni kognitivni funkciji in normalni kislinsko-bazični presnovi.

9. Brez sladkorja in sladil - primeren za diabetike

Konkurenčni izdelki pogosto vsebujejo znatne količine maltodekstrina, saharoze ali laktoze (mlečni sladkor), ki se uporabljajo za izboljšavo okusa. Bazični prašek zelo pogosto uporabljamo za razkisanje telesa. Sladkorji in sladila po drugi strani prispevajo k zakisanosti telesa. Nesmiselno je, da izdelek, ki naj bi razkisal telo hkrati vsebuje snovi, ki ga spet zakisajo.V bazičnem prašku ne boste našli ničesar od naštetega. Bazični prašek PUR ne vsebuje nikaršnih sladkorjev ali sladil Izdelek je primeren tudi za diabetike (8,2 g = 0 BE). 

10. Nemški kupci so izbrali PUR!

Kvaliteto bazičnega praška PUR so prepoznali tudi zahtevni nemški kupci. PUR je z naskokom najbolj priljubljen bazični prašek na nemškem Amazonu (preverite tukaj). Potrebno je vedeti, da iz Nemčije izvira večina najkvalitetnejših bazičnih praškov v Evropi.

Košarica
Scroll to Top