Zakisanost telesa

Tipična sodobna prehrana danes je pretežno sestavljena iz živil, ki v telesu tvorijo kisline (velik delež mesa, izdelkov iz bele moke in sladkorja, sladke pijače). 

Vsi metabolični procesi v telesu so odvisni od pravilnega pH ravnovesja. Več, kot je kislih odpadkov, počasneje deluje teloZakisanost telesa močno posega v delovanje organizma in vodi do številnih kroničnih bolezni.

Pomagajte svojemu telesu - redno nadomeščajte izgubljene minerale!

Bazični prašek PUR vsebuje vse potrebne minerale, ki jih telo izgublja z odstranjevanjem kislin.

Povsem naravni minerali, v obliki citratov, v lahko absorbljivi obliki. Take, kot najdete v sadju in zelenjavi. Veliko magnezija, kalija, cinka in vitamina D. Brez sladil, brez ogljikovih hidratov, brez natrija in brez karbonatov, ki znižujejo absorbcijo mineralov. Bazični prašek učinkovito deluje proti zakisanosti telesa in zakotavlja neokrnjeno kislinsko-bazično ravnovesje.

Organizem pri odstranjevanju kislin porablja lastne minerale!

Ko postanemo zakisani, se organizem obrne na svoje alkalne rezerve, da lahko vzpostavi potrebno kislinsko-bazično ravnovesje.

Ko se te rezerve izčrpane, je telo prisiljeno, da si izposodi minerale, kot so kalcij, magnezij in kalij iz ključnih organov in kosti, da bi lahko nevtraliziralo nevarne kisline. To takoj zmanjša sposobnost organov, da lahko še naprej normalno opravljajo funkcije.

Kislinsko-bazično ravnovesje

Da lahko v telesu delujejo osnovni presnovni procesi, mora biti vzpostavljeno ravnovesje med kislinami in bazami (pH ravnovesje).

Naše telo je v osnovi bazično. Za naše zdravje in da lahko naše telo normalno deluje, je nujno potrebno, da se kisline čimpreje odstranijo iz telesa. Zakisanost telesa vpliva na vse celične procese, še posebej na encime, vezivna tkiva in transportne funkcije krvi. In vse to skupaj vpliva na naš metabolizem.

Bazični prašek služi kot dopolnilo bazični dieti

Z bazičnim praškom telesu vrnemo osnovne bazične minerale, ki jih izgublja pri odstranjevanju kislin.

Zdrava prehrana zahteva ravnotežje med živili, ki tvorijo kisline in baze. Vendar pa je lahko zaradi pomanjkanja časa ali udobja naša prehrana velikokrat enostranska, neuravnotežena in zato kislotvorna. Bazični prašek Pur prispeva k uravnoteženemu kislinsko-bazičnemu ravnovesju in dopolnjuje prehrano z minerali kalijem, magnezijem, kalcijem, cinkom in vitaminom D3.

Košarica
Scroll to Top